TÜBİTAK BUTAL’ dan Bursateknopark Firmalarına Önemli Destek
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) bünyesindeki teknoloji geliştirme bölgesi Bursateknopark A.Ş. ile TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Ar-Ge ve yenilik kapasitelerini artırmak, ülkenin insan ve araştırma kaynaklarını verimli şekilde kullanmak ve bir sinerji oluşturarak kamu – üniversite – sanayi işbirliğine katkı sağlamak amacıyla; Bursateknopark A.Ş. ile TÜBİTAK BUTAL arasında işbirliği protokolü imzalandı. TÜBİTAK BUTAL yerleşkesinde gerçekleşen imza töreninde, Bursateknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ramazan Kurt ve TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, işbirliğinin önemine yönelik konuşmalarının ardından protokolü imzaladılar.
TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş protokol kapsamında Bursateknopark üye firmaları tarafından BUTAL’e yapılacak test-analiz ve muayene hizmeti taleplerinde, peşin ücret almadan işlem başlatılacağını ve hizmet bedelinin tahsili için süre tanınacağını, firmalara belli oranda indirim sağlanacağını belirtti. Aktaş, Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması ve sürekli kılınması için; bilim ve teknolojiye dayalı yöntemler kullanarak, test-analiz, muayene, eğitim, gözetim ve Ar-Ge hizmetleri sunmaya hazır olduklarını vurguladı.
TÜBİTAK BUTAL ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursateknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ramazan Kurt; “Her türlü üretim, Ar-Ge ve inovasyon sürecinde sahada aktif olarak çalışan bir teknopark olma doğrultusundaki çabalarımızın bir semeresi olarak imzalanan bu protokol ile daha çok mesafe kat etmek istiyoruz. İşbirliği protokolümüzün önce Teknoparkımıza sonra kentimize hayırlı olmasını diliyorum. TÜBİTAK BUTAL şehrimiz için oldukça önemli Ar-Ge, test ve muayene hizmetleri yürütmektedir. Bursateknopark olarak tüm alanlarda işbirliğine ve ortak projelere her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. yetkilileri ve TÜBİTAK BUTAL çalışanlarının katıldığı törenle imzalanan protokol ile ortaklaşa yürütülecek Ar-Ge projeleri, ulusal-uluslararası kongre, sempozyum, çalıştay gibi bilimsel faaliyetler ile tanıtıma yönelik kültürel ve toplumsal faaliyetlerde karşılıklı olarak azami desteğin sağlanması hedefleniyor.